Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Πολιτικές Συζητήσεις - Είναι οι Δημοσιογράφοι χειρότεροι από τους Πολιτικούς ?

Ίσως. Τελικά είναι πολύ γελοίο αυτό αυτό που γίνεται στις πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές για τη δήθεν «ενημέρωση του απλού λαού». Στα ασφυκτικά γεμάτα πάνελ, μιλάνε ΟΛΟΙ μαζί και ο καθένας αναφέρεται σε διαφορετικό θέμα. Ο Δημοσιογράφος – Συντονιστής, τους (τάχα μου) παρακαλεί να μην μιλάνε όλοι μαζί (ενώ ολόψυχα εύχεται κάποιος να ξεσπάσει, π.χ. "θεέ μου θεέ μου" και "γαμάς τη συζήτηση"), μήπως και κερδίσει κάποιους ακόμα πόντους στο διάτρητο σύστημα τηλεθέασης της AGB και αυξήσει λιγάκι ακόμα το κασέ του.

Φυσικά, ελάχιστοι από αυτούς τους ... "Δημοσιογράφους / Παρουσιαστές" σκέπτονται ...“τι ψυχή θα παραδώσουν” από πλευράς ποιότητας καθώς δεν τους έχει καν περάσει από το μυαλό ότι και αυτοί συμβάλλουν στη μόλυνση του περιβάλλοντος (του ψηφιακού και του ψυχικού μας) γιατί διαμορφώνουν ... ή να το πω ευθέως, μορφώνουν τον κόσμο με τον χειρότερο τρόπο.

Αγαπητοί Δημοσιογράφοι
Γιατί καλείτε τόσους πολλούς ομιλητές και καλεσμένους σε μια περιορισμένη χρονικά εκπομπή - αφού είναι βέβαιο ότι έτσι, ακόμα και θεμελιωμένη σκέψη να έχει κάποιος, δεν προφταίνει να τεκμηριώσει μια άποψη?
Γιατί δεν εστιάζετε σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να το προετοιμάζετε με πραγματική σχολαστικότητα ?
Γιατί χαίρεστε να παρουσιάζετε κυρίως τα αρνητικά και λιγότερα τα θετικά ?
Γιατί χρησιμοποιείτε τη μουσική για προσδώσετε δράμα και σασπένς τρόμου?
Γιατί κρατάτε κυρίως τα συνθήματα και τις ατάκες και όχι την ουσία ?
Γιατί δεν αφιερώνετε λίγο από το χρόνο σας για να κάνετε μια μελέτη αυτοκριτικής ?

Ετσι μετά την εξεύρευση των Μεγαλύτερων Ελλήνων και την «αξιολόγηση» των Πολιτικών (που γίνεται κατά κάποιον τρόπο με τις εκλογές) θα ξεκινήσει μια μελέτη (σοβαρή δουλειά με προδιαγραφές ESOMAR - όχι παίζουμε τώρα) για την αξιολόγηση των Ελλήνων Δημοσιογράφων... (ε ρε γλέντια - όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Σπαθάρης)

Θα διερευνήσουμε:
Ποιος κάνει σοβαρή έρευνα, ποιος χαίρεται όταν γίνονται σκάνδαλα, ποιος γουστάρει να τσακώνονται οι καλεσμένοι, είναι μετριόφρων, πραγματικά κάνει αποκαλύψεις, είναι γραφικός, είναι σοβαρός, κάνει εμπεριστατωμένη έρευνα, παραφαίνεται, είναι ταυτισμένος με το Χ κόμμα, έχει πλάκα, δεν τον ξέρω κ.α.

Επίσης, θα εξεταστεί ποιο μέσο θεωρούν οι Πολίτες πιο αξιόπιστο:
TV, Ραδιόφωνο, Εφημερίδες, Περιοδικά, Blogs, Internet

Αξιολόγηση των:
Αυτιάς, Παπαδάκης, Κύρτσος, Σταματόπουλος, Λυριτζής, Θεοδωράκης, Τσίμας , Παπαχελάς
Ευαγγελάτος, Χατζηνικολάου, Τρέμη, Τριανταφυλλοπουλος, Τράγκας, Λιαρέλης, Χούκλη, Πρετεντέρης, Λιάτσος, Τέλλογλου κ.α.

Για περισσοτερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου