Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Δεν μπορώ να το καταλάβω τους Ξενοδόχους


Δεν μπορώ να το καταλάβω τους Ξενοδόχους, δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες € η ακόμα και μερικά εκατομμύρια και ακόμα πολλοί από αυτούς τους ξενοδόχους διστάζουν να πληρώσουν για να βγάλουν αξιόλογες φωτογραφίες αποτυπώνοντας την όποια ατμόσφαιρα (positioning) που θέλουν να έχει η επιχείρηση τους. Καθώς είμαι (κατά ένα % φωτογράφος και εγώ) καταλαβαίνω πως δύσκολο είναι να κάνεις κάτι πραγματικό unique αλλά εδώ ο σωστός ξενοδόχος πρέπει πραγματικά να σκεφτεί, να ψάξει και να πληρώσει για να πάρει κάτι αληθινά αξιόλογο γιατί σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ, η εικόνα πουλαει την εμπειρία που κάποιος θα προαγοράσει.

Προσοχή, είναι πολύ εύκολο να απεικονίσουμε κάτι που δεν είμαστε (να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις) αυτό είναι εξίσου καταστροφικό με το να χρησιμοποιεί κάνεις φωτογραφίες τύπου image bank.

Μια τάση που επικρατεί είναι να δείχνουμε αληθινούς ανθρώπους σε αληθινά μέρη (κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα μπετα και τους τοίχου)ς αλλά για την ατμόσφαιρα που αποπνέουν αυτά και τι εμπειρίες μπορεί να ονειρευτείς ότι εκεί μπορείς να ζήσεις.

Χωρίς η ακόλουθη λίστα να είναι η πιο ολοκληρωμένη δείτε δουλείες αυτών τον Φωτογράφων (κάποιοι δεν τους ξέρω καν) είναι επαγγελματίες (προσέξτε δεν σημαίνει ότι όποιος έχει μια ψηφιακή SLR και 2-3 φακούς κάνει για φωτογραφήσει ξενοδοχεία). Μιλήστε διεξοδικά με τον φωτογράφο της επιλογής σας (όχι πως θα κάνει την δουλεία του αλλά για τα δικά σας όνειρα (που ελπίζω να έχετε) ώστε αυτός με την δική του τεχνική να τα απεικονίσει μέσα από το ξενοδοχείο.

Μην φοβάστε να ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ στο οπτικό σας υλικό – είναι πολύτιμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου