Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Τα εκλογικά μηνήματα τα πήρα μόνο (?) εγώ ...

Κανένας δεν πήρε κανένα μήνυμα.
Σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου λένε: "... υπάρχουν, τα μικρά ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και τα στατιστικά ψέματα..."

Η δική μου λογική λέει ότι πρέπει να παίρνουμε σαν βάση τους εγγεγραμμένους και όχι τους ψηφίσαντες (άλλωστε η αποχή του 47% - 1 στους 2 – υπολογίζεται από όλους, βάση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων). Με τη λογική αυτή και αναλύοντας τα απόλυτα νούμερα από τον παραπάνω πίνακα, μια προσεκτική ανάλυση μας δείχνει τα εξής λίαν ενδιαφέρονται και αποκαλυπτικά 8 πραγματάκια:

1. Ο δικομματισμός στην σημερινή πραγματικότητα (των Ευρωεκλογών του Ιουνίου 2009) απασχολεί μόνο το 35% των Ελλήνων !!! (φαίνεται ότι το υπόλοιπο 65% ίσως να θεωρεί τα 2 μεγάλα κόμματα αναξιόπιστα, άχρηστοι και ανάξια να ασχολείται κανείς μαζί τους).

2. Τα δε, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, αντιστοιχούν μόλις στο 2-4% των εγγεγραμμένων, πολύ φασαρία κάνουν για το ποσοστό τους !!!

3. Σαφώς ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι η ΝΔ γιατί όχι μόνο «αγαπιέται» απο μόλις 16,6% του ελληνικού πληθυσμού αλλα και γιατί έχασε κοντά στο 1 εκατομμύριο (!) οπαδούς (977,938 για την ακρίβεια) - μια πτώση 37%.

4. Το δε ΠΑΣΟΚ κακώς κάνει και χοροπηδάει από τη χαρά του γιατί μπορεί να κέρδισε (σαν πρώτο κόμμα) αλλά «έχασε» το 10% των προηγούμενων ψηφοφόρων του (και 205.000 άτομα δεν είναι και λίγα). Η πραγματική του διαφορά από την ΝΔ είναι μόλις 2,2% (στους εγγεγραμμένους βέβαια), λίγο πάνω από 2 23.000 ψυχές.

5. Με μια προσεκτική ματιά βλέπει κανείς ότι το ΚΚΕ πήγε πολύ χειρότερα από το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (εκλογές είπα όχι στις δημοσκοπήσεις) γιατί ενώ το ΣΥΡΙΖΑ έχασε 13.549 αγαπημένες ψυχές, το ΚΚΕ απώλεσε 152.113 αριστερές καρδιές (ποσοστό μείωσης ψηφοφόρων κατά 26% )- καθόλου χαρούμενη δεν θα έπρεπε να είναι η κα. Παπαρήγα.

6. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την αύξηση στην έλευση των μεταναστών, οι οπαδοί του κ. Καρατζαφερη πολλαπλασιάστηκαν κατά το ήμισυ αφού στους 366.000 “ακραίους” ήρθαν για επίσκεψη άλλοι 114.000. Εκτός βεβαία εάν η Νίκη τους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη Νίκη.

7. Οι 2 νέες trendy αγάπες του νέο-Έλληνα φαίνεται να είναι οι οικολόγοι που από 40.873 οικολογικές ψυχές, ξεπέρασαν τις 138.000 Φωνές. Οι «δεν ψήφισαν» ή «αϊ σιχτίρ» που και το 2004 ήταν 3,6 εκατομμύρια, αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμυριάκι (+30%) και έτσι οι σιχτιρισμένοι ή παραλιακοί φτάνουν σήμερα τα 4,7 εκατομμύρια, πολύ παραπάνω από όσους ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί !!!!!

8. Τέλος – κάτι που δεν λένε οι αριθμοί – αλλά το ξέρουμε όλοι και ας τρελαίνεται στο άκουσμά του το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι εάν ήταν βουλευτικές ο κόσμος σίγουρα δεν θα ψήφιζε έτσι.

Έλεος με την αλαζονεία των μεγάλων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου