Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Εκλογες

Τελικά ποια η γνώμη σου για την πολιτική επικοινωνία?, με ρώτησαν από γνωστό ΜΜΕ, τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ νίκησε επικοινωνιακά κατά κράτος γιατί κινήθηκε πολύ πιο οργανωμένα:

* Η απόφαση του να μην γεμίσει τον κόσμο με αφίσες του αρχηγού της είναι πανέξυπνη, η ολοκληρωτική παρουσία του φωτοσοπαρισμένου κ. Κ. Καραμανλή είναι τόσο έντονο που καταντά από μονότονη μέχρι και ενοχλητική. Κάντε την διαδρομή αγ. Παρασκευή – Ραφήνα και μάλλον και εσείς θα δυσανασχετήσετε.

* Οι εκλογές φαίνεται να είναι μια μάχη του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ενός και μοναχικού κ. Κ. Καραμανλή. Από την άλλη ο κ. Γ. Παπανδρέου
* Στο διαδίκτυο το ΠΑΣΟΚ έχει μια ολοκληρωμένη και ολοκληρωτική παρουσία – έχει όπως έλεγα και παλιά, το Internet στο DNA του, η ΝΔ φαίνεται να «κάνει» Internet γιατί πρέπει. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστή η αγάπη και το Πιστεύω του κ. Γ. Παπανδρέου (αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο κ. Γ. Παπακωνσταντιονυ) για την σύγχρονη τεχνολογία και της σύγχρονη επικοινωνίας. Είναι άλλωστε πολύ καιρός που το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει blackberry με σύνδεση στο Internet. Δείτε τα 2 αυτά site δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία για να δεις ποιος έχει Interentiki παΐδια.
* Ανανέωση, τώρα το να βλέπω το συμπαθέστατο αλλά ραμολιμεντο κ. Μ. Έβερτ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πιο λυπητερό από αστείο, δείτε στο ΠΑΣΟΚ, ανθρώπους νέους όπως ο Κρίτωνας Αρσένης και ο Κώστας Παταβουκας, άνθρωποι επαγγελματίες στο χώρο τους – χωρίς υψος, τσαμπουκά αλλά με μια ταπεινότητα και σοβαρότητα, αυτό χρειάζεται ο Έλληνας. Άριστος ο κ. Γ. Χατζηδάκης αλλά πολύ λίγος η καλύτερα να πω πολύ λίγος.
* Δεν είναι ακροδεξιός αλλά νομίζω ότι το «… Αυτοί κληρονομήσαν κόμμα – εγώ έφτιαξα κόμμα … ξέρω να δοικω και να κάνω οικονομία …», του κ. Γ. Καρατζαφερη να ακούμπησε πολλούς Έλληνες, αν η επικοινωνία του ήταν λιγότερη κιτς το να βρεθεί 3 κόμμα μάλλον θα ήταν βεβαιότητα παρά πιθανότητα.
* Πάντως είναι βέβαιο ότι παρόλη την αυτοδυναμία που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει το ΠΑΣΟΚ δεν θα τύχει πολύ μεγάλης περίοδος χάριτος και τα μέτρα που πρέπει να πάρει θα είναι σκληρά και οι βολεμένοι με τα κακά κεκτημένα δυστυχώς παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου