Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Συμβολή InterSearch Greece


Να αναφέρω ότι δεν είναι ούτε πελάτης ούτε συνεργάτης μου, μια φορά πριν 5 χρόνια βρεθήκαμε αλλά πιστεύω ότι το άρθρο αυτό του κ. Χάρη Καραολίδης της Συμβολή InterSearch, στο εταιρικό του Newsletter στο τεύχος 91, του Νοέμβριου 2009 είναι αρκετά ενδιαφέρον, διαβάστε το ...


"...Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, άνοιξα τυχαία την τηλεόραση και πέτυχα (στον ΣΚΑΪ, αν δεν απατώμαι) αποσπάσματα από την τελετή έναρξης λειτουργίας της νέας Ολυμπιακής. Παρακολουθώντας λοιπόν την ομιλία του κυρίου Βγενόπουλου, κάτι που είπε μου έκανε τέτοια εντύπωση, ώστε αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό στο editorial του newsletter μας. Ο κ Βγενόπουλος λοιπόν ξεκίνησε να ευχαριστεί όσους θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επανίδρυση της εταιρείας. Ευχαρίστησε τους αρμόδιους πρώην υπουργούς, το νυν πρωθυπουργό που ως αντιπολίτευση είχε συναινέσει στο να μπει η MIG στην Ολυμπιακή, τους υπαλλήλους της παλαιάς Ολυμπιακής που βοηθούν στο στήσιμο της νέας Ολυμπιακής, και τους μετόχους της Marfin που τον εμπιστεύονται. Τέλος, και σ' αυτό είναι που θα ήθελα να σταθώ, ο κ Βγενόπουλος ευχαρίστησε "τον πιο στενό του συνεργάτη", όπως την αποκάλεσε, την κα Ρίτα Σουβατζόγλου, Human Resources Director της Marfin.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να δηλώσω ότι δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με την κυρία Σουβατζόγλου, ούτε την έχω γνωρίσει προσωπικά. Δεν γνωρίζω καν αν είναι παραλήπτης του newsletter μας και αν πρόκειται να διαβάσει αυτές τις γραμμές. Ο λόγος λοιπόν που αναφέρομαι στο γεγονός είναι ο εξής: Απ' όσο γνωρίζω, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας Έλληνας CEO βγαίνει στην τηλεόραση κι ευχαριστεί δημοσίως τον human resources manager του, δίνοντάς του ίσο (αν όχι μεγαλύτερο) μερίδιο στην έκβαση μίας τέτοιας υπόθεσης απ' ότι σε stakeholders όπως τα αφεντικά του ή κυβερνητικοί παράγοντες.


Προφανώς η αναγνώριση αυτή είναι ένας προσωπικός θρίαμβος της κα Σουβατζόγλου, θέλω να ελπίζω όμως ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Θα ήθελα να ελπίζω ότι, όπως ο κ Βγενόπουλος, έτσι και άλλοι Έλληνες managers κι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να παίρνουν το ρόλο της Διεύθυνσης Human Resources πιο σοβαρά, και να συνειδητοποιούν ότι ο σωστός human resources manager δεν είναι "προσωπάρχης", αλλά ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος, η συμβολή του οποίου είναι απαραίτητη για να πάει μπροστά ο οργανισμός. Αμήν..."

PS (2/11): things were not excatlly as the author thought they were. Welcome to Greece !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου