Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Ε όχι πια… έλεος

Όχι μόνο Διαφωνώ, αλλά και προσβάλλομαι. Όχι γιατί έχω μία εταιρία που απευθύνεται στα παιδιά Patini.gr (με ένα όμως εντελώς διαφορετικό positioning - ποιοτικά παιχνίδια- που δεν είναι της παρούσης).

Διαφωνώ, όχι γιατί είμαι και εγώ διαφημιζόμενος στο Galaxy92 (με το Patini.gr), και δε μου πέφτει φυσικά λόγος για το τι διαφημίσεις παίζει ένας σταθμός.

Διαφωνώ όμως, σαν ακροατής - που ειμαι εδώ και πολλά χρόνια - του Galaxy92 . Ο Galaxy92 ήταν πάντα ένας Ρ/Φ σταθμός, ποιοτικός, ευγενικός και με πολύ καλή και απαλή μουσική και ... ε όχι δεν μπορώ πια να ανεχτώ να είμαι στο γραφείο Κυριακάτικα – πολλές ώρες - με το laptop και τον αγαπημένο μου σταθμό και να ακούω για πολλαπλή φορά αυτό το κακόγουστο (με ήπιους
χαρακτηρισμούς) jinglaki του Jumbo.

Διαφωνώ, γιατί έχω δύο παιδιά τα οποία ακούν μαζί μας ραδιόφωνο (στο σπίτι, στο αυτοκίνητο) όπως και πολλά άλλα παιδιά, φαντάζομαι.

Με αφορμή μία κατεξοχήν παιδική γιορτή -τις απόκριες- παίζει ασταμάτητα (σε πολλούς σταθμούς), ένα ραδιοφωνικό σποτ χυδαίο, σιχαμερό και με κακόγουστα και φτηνά σεξουαλικά υπονοούμενα και εκφράσεις όπως "Βυζιαααα…" και "...για τη μάνα σου…" Εκτός από τη ρύπανση του περιβάλλοντος με τις πλαστικές σακούλες, τώρα τα Jumbo ρυπαίνουν και τα ερτζιανά.

Φυσικά, δεν αγνοώ ότι ένας τέτοιου μεγέθους διαφημιζόμενος κάνει ότι θέλει. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι πετυχημένη και αξιοσέβαστη για τους τζίρους και τα κέρδη που αποφέρει (συνεχώς) στους μετόχους της. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως ένα από τα διαμάντια του ΧΑ, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τη χυδαιότητα των κειμένων. Είμαι σίγουρος ότι και άλλοι σκέφτονται όπως και εγώ και έχουν και εκείνοι αγανακτήσει.

Θεωρώ ότι όλοι μας, σαν ιδιώτες αλλά και σαν επιχειρηματίες/επαγγελματίες, εκφράζουμε σε όλα τα επίπεδα της συμπεριφοράς μας (προσωπική, εταιρική,επικοινωνιακή) μία πλευρά του εαυτού μας και της κοινωνίας. Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα που επιθυμούμε, είναι μία Ελλάδα με ποιότητα, σεβασμό και ταπεινότητα.Ίσως το jinglaki αυτό χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εταιρία με τον καλύτερο τρόπο, αυτό όμως δε το κάνει κατάλληλο για τα παιδικά αυτιά και όχι μόνο.

Υ.Γ. Να είστε σίγουροι, ότι οι συνεργάτες μου με παροτρύνουν να μη δημοσιεύσω αυτό το post - ίσως να έχουν δίκιο - γιατί από την μία εκτός του ότι ίσως ανοίγω εχθές, από την άλλη όσο συνεχίζει η εν λόγο προσέγγιση, τόσο δίνει χώρο και πρόσφορο έδαφος για προσπάθειες που στηρίζονται στην ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου