Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Είναι Δυνατόν ???

"... Σε μία προσπάθεια αντιστροφής του δυσμενούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της, η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm παρέθεσε συνέντευξη τύπου όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Αρχιπέλαγος, ΙΘΑΠΕΑ και στους κλειστούς διαύλους επικοινωνίας που συνάντησε μετά τη δημοσιοποίηση από πλευράς μας (δείτε εδώ σχετικό Δ/Τ) της εκτεταμένης ρύπανσης στην περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου.


Το Αρχιπέλαγος διευκρινίζει επί τούτου ότι εκπρόσωποι της εταιρείας επικοινώνησαν τόσο προφορικά, όσο και γραπτώς μαζί μας ζητώντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά και μία δια ζώσης συνάντηση.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι οι θέσεις μας δημοσιοποιούνται πάντα στον τύπο, ενώ πάγια τακτική της Οργάνωσης, η οποία επιτάσσεται από λόγους αρχής αλλά και από ανάλογες εμπειρίες του παρελθόντος (την οποία εξηγήσαμε σε τηλεφωνική επαφή με εκπρόσωπο της Creta Farm), είναι να μη βρίσκεται σε επικοινωνία για όσο διάστημα διαρκούν υποθέσεις τέτοιας φύσεως, με τις επιχειρήσεις/βιομηχανίες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πρόκλησης περιβαλλοντικής ζημίας.
Οι ρόλοι επιχειρήσεων, κρατικού μηχανισμού και ΜΚΟ οφείλουν να είναι διακριτοί και η σχέση μεταξύ τους απολύτως διαφανής.
Η μόνη υπηρεσία με την οποία συνεργάζεται το Αρχιπέλαγος για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος..."

Όλη η ανακοίνωση απο την ΜΚΟ Αρχιπέλαγος εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου