Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

10 Χρυσές συμβουλές για αποδοτικά έργα web

Ύστερα από 13 χρόνια επαγγελματικής μου ενασχόλησης με το Internet, στα οποία συμβούλεψα και κατασκεύασα εκατοντάδες ιστοσελίδες και custom εφαρμογές για μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, παραθέτω μερικά σημαντικά σημεία:

 1.    Μην ξεκινήσετε εάν δεν έχετε πολύ συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους. Η λογική του θέλω ένα site να είναι ‘’ουάου…’’ δεν λέει τίποτα. Η στρατηγική ότι θέλω π.χ. να αυξήσω τις φόρμες «εκδήλωσης ενδιαφέροντος» που λαμβάνω, ή ότι θέλω να απευθυνθώ σε ένα νέο target group, αυτά …οδηγούν κάπου. Το γενικό έχει πεθάνει, ζήτω το συγκεκριμένο.

2.    Η τεχνολογία είναι πια commodity μην ενθουσιάζεστε από τα πολλά features. Προσπαθήστε να μείνετε μόνο σε αυτά που σας είναι τελείως απαραίτητα. Nice to Ηave versus Necessary to Ηave.

3.    Εάν δεν ασχολούνται οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι από πλευράς του πελάτη με το Internet και δεν το χρησιμοποιούν (και το ζουν καθημερινά) τότε το project σας θα αποτύχει. Καλό έργο internet δεν γίνεται μόνο με καλό προμηθευτή. It takes 2 to tango.

4.    Το Google, το Facebook, το Youtube είναι εδώ και εάν δεν περιλαμβάνεται αυτά (ή την λογική τους) στο Internet project σας, μάλλον δεν θα έχετε αποτέλεσμα στο Ιnternet.

5.    Το ομαδικό web design  i.e design by c committee είναι οι Νο1 τρόπος για τη δημιουργία kits εικαστικού. Τα web site δεν εκτυπώνονται.

6.    Ξεκινήστε με ένα Blog, είναι άμεσο – φτιάχνεται γρήγορα και είναι εντελώς δωρεάν.

7.    Όσο απλό και να ακούγεται …Keep it simple. Σήμερα σχεδόν ότι σκεφτείς υπάρχει στο διαδίκτυο.

8.    Άλλο η τεχνική τεχνολογία και άλλο η τεχνογνωσία. Το πρώτο είναι κάποιο δεδομένο ενώ το δεύτερο είναι το μεγάλο ζητούμενο.

9.    Στο μέλλον θα συναντάμε ακόμα περισσότερο τις ακόλουθες λέξεις: Open source, Free και Pay as you use, Direct Sales, Mobile internet

10. Ενώ οι τιμές στο hardware και στο software πέφτουν – η τεχνογνωσία και η ημιμάθεια των προμηθευτών αυξάνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου