Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αττικό Πάρκο - Απόλαυση Πάντα

Να μια ιδέα για να περάσει κανείς ένα καταπληκτικό απόγευμα … Να πάει επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα (οδηγίες εδώ).

Το πάρκο αυτό, σε κάθε επίσκεψη έχει να σου δείξει κάτι καινούργιο, πάντα σε ένα πολύ φιλικό και πεντακάθαρο χώρο. Το πάρκο αυτό, είναι σαν το γαλλικό κρασί, κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο και καλύτερο (ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι ο ιδρυτής του είναι Γάλλος). Χθες λοιπόν, είδα την «παράσταση» με τα δελφίνια και τους δύο θαλάσσιους λέοντες.

Με ένα πολύ ανθρώπινο και γεμάτο ευαισθησία show, με έντονο το οικολογικό μήνυμα (τα δικά μας σκουπίδια στις παραλίες και στις θάλασσες, είναι ο Νο 1 εχθρός  για τα θαλάσσια θηλαστικά), ο επισκέπτης διασκεδάζει και ταυτόχρονα αφυπνίζει την οικολογική του συνείδηση. Μόνο με 3 ευρώ παραπάνω, παρακολούθησα το dolphin show με πρωταγωνιστές τα  4 ρινοδέλφινα: Ερμής, Ιάσων, Χλόη και Κάλια, μαζί φυσικά με τις 3 φροντιστές τους τη Σάρα, τη Ρούλα και την Ελένη.
Οπως μας τόνισε ο κος Ζαν Ζακ Λεσουέρ, όλες οι «κινήσεις» των Δελφινιών είναι οι φυσικές τους κινήσεις.


 
Το Πάρκο δεν έχει μόνο τα Δελφίνια αλλά και 3 συμπαθέστατες (και με γλοιώδης γλώσσα) Καμηλοπαρδάλεις. Ο Billy, o Rοbby και ο κοντύτερος από τους τρεις, ο  Everest, όταν δεν είναι απασχολημένοι και τους φωνάζεις με τα ονόματα τους, έρχονται …Τα συμπαθέστατα λεμούρια είναι φανταστικά!


Υπάρχουν και άλλα πολλά, οι επικίνδυνοι (φυσικά πίσω απο περίφραξη) «παιδικοί» ρινόκεροι 1,5 τόνων, τα όμορφο πουλιά και εκατοντάδας άλλα – όπως η καφέ αρκούδα…
Άντε σκέπτομαι τώρα πότε θα ξανά πάω
To website του Παρκου ειναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου