Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΜΑ-ΓΙ-ΚΟ !!!

Post will follow in English

Μαραθώνιος Αθήνα 2010. Ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει στην ζωή μου! Ο καιρός εξαιρετικός, ο κόσμος εξαίσιος. Έκανα εκατοντάδες “give me five” με χαμογελαστές γιαγιάδες και πάμπολλα παιδάκια. Άκουσα τα περισσότερα μπράβο από ποτέ!
Η διοργάνωση ήταν άψογη από κάθε άποψη. Είχα πάρα πολύ καιρό να δω τόσα χαμόγελα και ενθουσιασμό σε αυτήν την χώρα. Ο χρόνος μου δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα (είχα απόκληση 16 λεπτά!). Για πρώτο Μαραθώνιο το 4:46:00 δεν είναι και πολύ άσχημο, καθώς δεν με δυσκόλεψε. Ετρεξα όλη τη διαδρομή, χαλαρά και άνετα και πουθενά δεν μου ήρθε η διάθεση να περπατήσω. Είχα τον ίδιο ακριβώς ρυθμό είτε ανηφόρα είτε κατηφόρα. Η δε στρατηγική των 14!!! Gel GU, ένα κάθε 20 λεπτά, καθώς και το ότι έπινα νερό σε κάθε σταθμό ανεφοδιασμού ήταν σωτήρια. Ανέβαλε την κούραση για αργότερα (η οποία ήρθε έντονα στα γόνατα τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κουζίνα - μπάνιο σε 2 λεπτά και 07’’!).

Δείτε το video με το “day after” στο τέλος.

Μία πτώση στο 40 χλμ που με ξάπλωσε φαρδύ πλατύ στην μέση του δρόμου, με καθυστέρησε αρκετά καθώς οι γάμπες μου πάλευαν μεταξύ τους για πια θα μου χάριζε τη μεγαλύτερη κράμπα. Μπαίνοντας όμως (αν και κουτσαίνοντας), στο Καλλιμάρμαρο… ήταν μία μοναδική εμπειρία. Η ατμόσφαιρα απίστευτη και δεν ντρέπομαι να πω ότι, από την καρδιά μου ξεπήδησαν σταγόνες (ίσως και 2500), φτάσανε στα μάτια μου και από εκεί στα μάγουλα… Η αίσθηση ήταν πρωτόγνωρη και μαγική… Το μετάλλιο όμορφο και η διοργάνωση (το ξαναλέω), καταπληκτική!!!

Ευχαριστώ τον προπονητή μου Γιώργο Δούση, που εκτός από τους πρωταθλητές ασχολείται - και και με εμένα! Επίσης, ευχαριστώ την οικογένεια μου που με περίμενε στο 25χλμ και μετά διακτινίστηκε στο 42 χλμ. για να με δει να τερματίζω. Τόση ήταν η θετική ενέργεια που πήρα που άντεξα ακόμα ένα δεύτερο Μαραθώνιο, Μονόπολης αυτή τη φορά με τα παιδιά και την σύζυγο μου το απόγευμα, αν και στο τέλος το ομολογώ είχα αρχίσει να … κουράζομαι.

Γράφοντας αυτό το Post, ακόμα βλέπω μπροστά, πίσω και δίπλα μου τους συναθλητές μου - από όλες τις χώρες του κόσμου και σκέφτομαι πότε να ανοίγουν οι συμμετοχές για το 2011…
2500 Ευχαριστώ στους διοργανωτές και τους εθελοντές και άλλα τόσα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις γιαγιάδες και παππούδες αλλά και τα παιδιά που δημιούργησαν μία τόση μοναδική ατμόσφαιρα!

κάντε κλίκ για να δείτε video απο το woop.gr
 κάντε κλίκ για να δείτε φωτογραφίες απο το Marathon-Photos

5 σχόλια:

 1. Hahahahaha, great video Philip! :) I really saw a guy after the finish line who had his shirt full with blood at those two sensitive spots. Ouch!

  Wait until I have uploaded my video that I took just when I thought it will be all finished in a minute. I had just 300 meters more to go when the cramp in my left calf took me down and I 'lost' 4-5 minutes lying on the street. I will update you when I have it online :)

  Congratulations, man! This was a great environment for a first marathon, I would say and I wish it I would have saved mine for this one, instead of the rather 'lame' one in Thessaloniki... well, what the heck. Been there, done that! ;)

  Get some rest, as much as possible!

  Regards from Thessaloniki,
  David

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγχαρητήρια! Ένα μεγάλο μπράβο σε σένα και σε όλους τους χιλιάδες δρομείς που δώσατε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους Έλληνες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο Philip! Και για τη συμμετοχή και για το ποστ. (το βιντεάκι καταπληκτικό =)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο Philip!!!!!!!!!!!!!
  Μπράβο που έτρεξες, μπράβο που τερματισες, μπράβο για όλα όσα ένιωσες, μπράβο για το ποστ !!!! να σαι παντα καλα και να δίνεις στον εαυτό σου και σε μας τέτοιες χαρές!!!
  Φιλιά στην Αγάθη και από μια αγκαλιά στα παιδιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή