Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Το Top Ten της χρονιάς που έφυγε …


1. Η οικογένειά μας
Αιτιολόγηση: Γιατί είναι ότι πιο κοντινό που έχουμε στην ψυχή μας, είναι οι ρίζες μας και το μέλλον μας, είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπάνε, είναι η σπουδαιότερη μοναδική αξία που έχει ο άνθρωπος.

2. Tο τρέξιμο
Αιτιολόγηση: Όχι αυτό που κάνουμε από την στιγμή που ξεκινήσουμε μέχρι που να κοιμηθούμε κρεβάτι-σπίτι-δουλειά-supermarket…-σπίτι-κρεβάτι, αλλά το τρέξιμο (προπόνηση) σε στίβο, σε βουνό ή όπου αλλού μπορεί κανένας. Η καθημερινή προπόνηση για να είναι το σώμα και η ψυχή υγιής αλλά και για να πας στο 3.

3. Μαραθώνιος Αθηνών 2010 42χλμ.
Αιτιολόγηση: 25.000 σετ ποδιών να τρέχουν την κλασσική διαδρομή κάτω από το Μαγευτικό Αττικό ουρανό στις 31 Οκτωβρίου. Φέτος ήταν μια γιορτή μαγευτική που θα μου μείνει για πάντα αξέχαστη.

4. Η οικονομική κρίση!
Αιτιολόγηση “Είσαι σοβαρός για καλό μας το λες αυτό...”, “αφού και εσύ έχεις ζημιωθεί...”. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε και να εναντιωνόμαστε στην κρίση – αυτή άλλωστε δεν θα αναχωρήσει ούτε το 2011 κατά τη γνώμη μου. Κατά την προσωπική μου γνώμη δεν είναι κρίση των αριθμών αλλά κρίση ανθρώπων. Πίσω από τους δείκτες που καταρρέουν υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται (πεισματικά) να αλλάξουν. Έννοιες όπως “Back to basics”, “Consume less-think more”, “increase your maturity and not your money” πρέπει να μας κάνουν να σκεφτόμαστε περισσότερο. Να αναγνωρίζουμε τα προσωπικά μας λάθη και να μας κάνουν καλύτερους επιχειρηματίες και σοφότερους ανθρώπους. Η κρίση φέρνει ευκαιρίες. Πρέπει να δούμε τί μπορούμε να μάθουμε από αυτή, πώς θα γίνουμε πιο δημιουργικοί, πιο διορατικοί, πιο διαδικτυακοί ( αυτό θα μας πάει στο θέμα 5).

5. Το Internet και συγκεκριμένα το .......TED.com
Αιτιολόγηση: Και φυσικά όχι γιατί κάπου συμμετείχα κι εγώ, αλλά γιατί πλέον πολύ – μα πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να ακούσουν πολύ αξιόλογους ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς. Όχι μόνο για το πλούσιο περιεχόμενο αλλά για την ύλη του είναι προσιτή. Αυτή η ελεύθερη διάχυση της ανθρώπινης γνώσης και σκέψης νομίζω ότι είναι θεμελιώδης ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αχ να αναλάμβανε το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας όλα τα σχολεία της χώρας να κάνουν τους υπότιτλους για μια ομιλία – πόσοι πολλοί σπόροι θα πέφταμε. Η γνώση πρέπει να είναι προσιτή.

6. Και πάλι το …Internet… και συγκεκριμένα το ecommerce.
Αιτιολόγηση: Γιατί φέτος στην Ελλάδα (και όχι δεν τ’ αναφέρω λόγω Patini.gr είναι η χρονιά που οι Έλληνες άρχισαν (μαζικά) να στρέφονται – επιτέλους- στα ηλεκτρονικά καταστήματα, μακροχρόνια αυτό έχει πάρα πολλά καλά καθώς πιστεύω ότι θα μειωθεί αυτή η ομφαλοσκόπηση και η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού που έχει τραυματίσει θανάσιμα την Ελλάδα.

7. Internet ναι ναι – ναι και πάλι, και συγκεκριμένα το face book.
Αιτιολόγηση: Όχι επειδή ο ιδρυτής έγινε εξώφυλλο στο TIMES ούτε επειδή πιστεύω ότι η εφαρμογή είναι κάτι ξεχωριστό, ούτε γιατί έχω πολλούς ή λίγους φίλους, αλλά επειδή έχει πιάσει το Νο 1 πανανθρώπινο στοιχείο την έννοια που πρεσβεύει το “connect” ανήκω κάπου άρα υπάρχω, είναι το essence του ανθρώπου.

8. ‘Children are the future”
Αιτιολόγηση: Δεν χρειάζεται καμία αιτιολόγηση

9. (Έιναι κάπως επίκαιρο) ο Άγιος Βασίλης
Αιτιολόγηση: Γιατί απλούστερα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα!

10. Έχω πολλά αλλά προτιμώ όμως να ακούσω το/τα δικό/α σας...

Πάντως όσο δύσκολη και να είναι η χρονιά ετούτη για την Ελλάδα, είμαι βέβαιος οτί φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά μου !!!

1 σχόλιο: