Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Επιχειρηματικότητα και Κρίση, Τί δουλειά μπορεί να κάνει κάποιος με την κρίση

Επειδή αυτή την περίοδο ακούω απο πολλούς (όλους), φίλους και γνωστούς, να γκρινιάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τις δουλειές τους, να θυμίσω ότι στην κρίση είναι που δημιουργούνται μεγάλες περιουσίες... Αρκεί να σκέφτεται κανείς έξυπνα και out of box, ότι κάνετε να έχει ενα USP (unique selling proposition), καποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Είτε θα πρέπει να έχεις κάτι μεγάλο, δυνατό και καινουργιο ή κάτι μικρό, ευέλικτο και εύκολοδιαχειρισμό. Ας δώσω δύο παραδείγματα:

Α. Μεγάλη Επένδυση
Ένα ... χιονοδρομικό στα προάστια της Αθήνας, με δύο μεγάλες αίθουσες (Box Building)!. Ας εξηγηθώ καταρχάς μιλάω για ένα υπαίθριο και ανοικτό χιονοδρομικό (με συνθετικό «χιόνι») και με 1-2 λιφτ με Χ δυναμικότητα άτομων ημερησίως σε κάποιο λοφάκι κοντά στην Αττική Οδό. Εάν πλαισιωθεί με δύο μεγάλα κτίρια προκάτ όπου στο ένα θα υπάρχει πολυκατάστημα αθλητικών, τύπου Ikea (πολύ χαμηλές τιμές – super ποιότητα) και ένα άλλο το οποίο θα διατείθεται για πάσης φύσεως εκδηλώσεις, θα κάνει θραύση. Μη νομίζετε ότι απευθύνεται μόνο στους παραδοσιακούς-περιστασιακούς χιονοδρόμους κάτι τέτοιο, το κοινό στόχος των εφήβων snowboarder είναι τεράστιο και στη χώρα μας. Φυσικά αυτό προϋποθέτει αρχική επένδυση, προσωπικό και σημαντικό κεφάλαιο κίνησης, οπότε πάμε και στο δεύτερο

Β. Μικρή Επένδυση
Δεν χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο. Δεν χρειάζεται στοκ ούτε προσωπικό ούτε καν business cards, 6 απλά πράγματα τα οποία τα 4 είναι δωρεάν, το άλλο το έχετε (ένα Η/Υ), το τελευταίο είναι πρωεραιτικό. Μαθήματα Αγγλικών ή φροντιστήριο για παιδιά on line. Η κρίση έχει χτυπήσει άγρια τα Φροντιστήρια αλλά η «έννοια» του Φροντιστηρόυ είναι ακόμα αναγκαία σε ένα παπαγαλιστικό σύστημα, οπότε χρειάζεστε:
- Πρόγραμμα Skype για να μιλάτε με τον μαθητή σας - δωρεαν download
- Team Viewer για να βλέπετε την οθόνη του Η/Υ του μαθητή σας- δωρεαν download
- Μια δωρεάν συνδρομή σε site όπου μπορεί κανείς μόνος του να φτιάξει ερωτηματολόγιο/ασκήσεις
- το Η/Υ σας το (έχετε)
- Ένα μικρό web site/ blog (δωρεάν στο blogger.com) για την προϋπηρεσία σας και την καταπληκτική σας εμπειρια σαν δασκαλοσ δασκαλία – εμπειρία 
- και κάποια λίγα λεφτά 100-200€ για να κάνετε μια πρώτη αρχική πρωώθηση σαν online καθηγητής στο Google Adwords. Εάν πάτε καλά να επενδύσετε και άλλα.

Τί κερδίζετε 
  •  Πρόσβαση σε ένα Πανελλήνιο πιθανό πελατολόγιο
  • Μπορείτε να προσφέρετε χαμηλότερη τιμή
  • Δεν χάνεται άσκοπος χρόνος (για εσάς αλλά και για το παιδί-μαθητή)
  • Δεν χρειάζεται να εχετε όλα τα εξωδα "παραστασεως" (αυτοκινητο, τσαντες, ωραια ρούχα κτλ)
  • Προπληρώνεστε μέσω κάρτας
  • δουλεβετε απο την ανεση του σπιτίου σας
  • Και άλλα πολλά, no risk, no stock ....

Διαλέξτε πιο σλόγκαν θα υιοθετήσετε...

Η Κρίση φέρνει δυστυχία ... ή .... Η Κρίση φέρνει Δημιουργικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου