Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Αγωνιστική Αναρρίχηση ...

Το Σάββατο έγινε το 13 Κύπελλο Αγώνων Bouldering (αγωνιστική αναρρίχηση). Παρά την καλή οργάνωση, το άθλημα αυτό είναι δυστυχώς ακόμη στα σπάργανα... λιγοστά παιδιά στις παιδικές κατηγορίες ... (και το 80% απο επαρχία) !!!
Διαβάστε περισσότερα για το καταπληκτικό αυτό άθλημα που γυμνάζει μυαλό, μύες και φαντασία...


Ομοσπονδία
Πληροφορίες για πίστα
Η μεγαλύτερη πίστα εσωτ. χώρου στην Ελλαδα


Διαδώστε το: Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου

Γνωριμία με την Κάλυμνο, τον "Παράδεισο της Αναρρίχησης στο Αιγαίο", προτείνουν οι ξενοδόχοι της Καλύμνου μέσω του Αναρριχητικού Φεστιβάλ, που θα γίνει στην Κάλυμνο  από τις 18 ως τις 22 Μαΐου 2011. Με την εκδήλωση αυτή, οι ξενοδόχοι θέλουν να προσφέρουν ένα ισχυρό κίνητρο στους αναρριχητές ώστε να επισκεφτούν την Κάλυμνο και να γνωρίσουν τις μοναδικές δυνατότητες αναρρίχησης που προσφέρει.

Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις όπως Διαγωνισμό Μπούλτερινγκ, Διαγωνισμό Φωτογραφίας, Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, Παρουσιάσεις, Πάρτι και φυσικά πολλή αναρρίχηση.

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς της Δωδεκανήσου με όμορφα τοπία και ελκυστικές παραλίες. Μάρτυρες της πλούσιας και πολυτάραχης ιστορίας της Καλύμνου αποτελούν τα μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί όπως οι αρχαίοι ναοί, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, ενώ τα πολυάριθμα μουσεία αφηγούνται τη διαδρομή των Καλύμνιων μέσα στο χρόνο. Η πλούσια λαϊκή παράδοση και η κληρονομιά των σφουγγαράδων αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Η Κάλυμνος αποτελεί επίσης έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη ραγδαία ανάπτυξη πρωτίστως του αναρριχητικού και δευτερευόντως του καταδυτικού και του σπηλαιολογικού τουρισμού. Προσφέρεται ως βάση για την εξερεύνηση πολλών από τα γειτονικά νησιά, καθώς και για θαλάσσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και νησίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου